hokie joint tiende band op ribsenblues

Ribs&Blues heeft het programma voor de dertiende editie van het festival bijna compleet. De Engelse formatie Hokie Joint is de tiende band die is vastgelegd voor het gratis festival tijdens Pinksteren in Raalte. Deze formatie uit Colchester zegt de levensader van de blues van nieuw bloed te willen voorzien en slaagt daar wonderwel in. Giles King, Jojo Burgess, Joel Fisk, Steven Cupsey en Fergie Fulton zullen laten horen dat zij klaar zijn om de blues onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

Dankzij onder andere de scheurende mondharp van Giles King (die dit kunstje eerder bij Ian Siegal opvoerde) en de energieke, felle vocalen van Jojo Burgess is Hokie Joint al meerdere malen door de Nederlandse pers positief ontvangen. “Blues die geen platgetreden paden bewandelt”, schreef Revolver begin dit jaar. “Op de een of andere manier heeft dit collectief een benadering weten te vinden die nieuw en toch herkenbaar is. Een eigen identiteit heet zoiets.”

Ook de kenners van Oor waren in januari enthousiast: “Op het debuut van Hokie Joint blijkt pas goed wat voor beestachtig goede harmonicaspeler Giles King is. De band gaat er voor de volle honderd procent tegenaan en exploreert bezield de uithoeken van de blues.” In het blad Gitarist nog een pluim: “Een erg fijn album met ronkende, groovende neo-blues. Meng de mondharmonica van Lester Butler, de songs van The Paladins en de countryblues van Keb Mo’ en je komt aardig in de buurt. Britblues leeft.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.