Home / archiefcentraal / henk veldman wordt de nieuwe beiaardier

henk veldman wordt de nieuwe beiaardier

Henk Veldman uit Amersfoort wordt per 1 april de nieuwe beiaardier voor het carillon van de Raalter Kruisverheffing. Op freelance basis wordt hij door de gemeente Raalte ingehuurd om op marktdagen en koopavonden het carillon te bespelen.

De voormalige beiaardier van Raalte, Leon van der Eijk, heeft de gemeente geadviseerd om Veldman het carillon te laten bespelen. “Ik beschouw hem als een ideale opvolger, want hij is niet alleen een voortreffelijk beiaardier. Hij heeft ook een breed repertoire, van kinderliedjes, via populaire nummers naar klassieke muziek. Bovendien is hij uitstekend geschoold in technische zaken.” De overeenkomst tussen de gemeente en Veldman loopt in ieder geval tot en met 31 december 2009. De nieuwe beiaardier ontvangt ruim 94 euro per keer, dus voor dit jaar kost de gemeente dat een kleine 7.500 euro.

Lees ook

Kunstenaars uit Olst-Wijhe haken aan bij Atelierweekend

REGIO – Maar liefst 430 kunstenaars uit heel Nederland openen op zaterdag 26 en zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.