Home / archiefcentraal / grote sallandse optocht een groot feest

grote sallandse optocht een groot feest

De weersverwachtingen waren niet al te best, maar gelukkig viel het tijdens de Grote Sallandse Carnavalsoptocht allemaal reuze mee. Sterker nog, het was zelfs aangenaam en goed toeven in de buitenlucht. Er stonden dan ook dit jaar weer duizenden mensen te kijken naar de bonte stoet, die door het centrum van Raalte trok.

Enorm veel mensen keken naar de optocht met een glimlach van oor tot oor. Vooral bij het zien van de wagen van ’t Giet Löss uit Heino kon bijna niemand zijn of haar lach inhouden. Het is dan ook niet zo vreemd dat de publieksprijs uiteindelijk naar de Heinoërs ging. De hoofdprijs voor de mooiste wagen werd na afloop in de Stöppelburcht uitgereikt aan De Vreugdewippers uit Boskamp. Brasil uit Lemelerveld pakte het zilver en het brons was voor De Gruspollen uit Heino.

Bij de grote groepen ging v.o.f. Laplave uit Raalte met de eer strijken. Gevolgd door twee gigantische groepen uit Heino, De Dolfijn en De Oelewappers. Voor alle uitslagen van de Grote Sallandse Optocht en de kinderoptocht van zaterdag klik hier.

Lees ook

Lezing in Holstohus over Zwitserse kunstenaarskolonie

OLST – Anjette van de Ven van Bureau KunstVenster verzorgt op maandag 25 oktober een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.