gratis parkeren op parkeerdek bij jumbo

Klanten van de Jumbo in Raalte kunnen hun auto gratis parkeren op het parkeerdek van de supermarkt aan de Molenhof. Jumbo heeft eenzijdig de gebruiksovereenkomst voor het parkeerdek met de gemeente Raalte ontbonden en gaat daar nu eigen regels voeren. Die overeenkomst dateert nog van de periode dat Super de Boer op de huidige locatie van Jumbo zat. De gemeente heeft de automaat op het parkeerdek al weggehaald, waardoor een ieder daar nu gratis de auto kan stallen.

Het gratis parkeren op het parkeerdek aan de Molenhof blijft niet lang mogelijk voor iedereen die maar wil, want dat recht krijgen straks alleen bezoekers van Jumbo. De supermarktketen heeft slagbomen geplaatst, maar deze zijn op het moment nog buiten werking. Het is nog wachten op de raad, die als bevoegd gezag het dek nog aan de openbaarheid moet onttrekken. Aangezien het hier naar verwachting slechts een formaliteit betreft, zal Jumbo niet de volledige raadsprocedure afwachten.

De plannen van de Jumbo om het parkeerdek in eigen beheer te nemen spelen al sinds zij zich in Raalte vestigde. Het Raalter college verleende in april 2008 al haar medewerking, maar stelde wel vraagtekens bij de precieze uitvoering. Nu duidelijk is dat er goed is nagedacht over het voorkomen van opstoppingen onder aan het parkeerdek bij de toerit, de bereikbaarheid van op het parkeerdek gevestigde bedrijven en met de bereikbaarheid voor hulpverleningsdiensten, voorziet het college geen problemen.

Niet vestigingseigenaar Erik Boer, maar Jumbo Supermarkten is eigenaar van het parkeerdek aan de Molenhof in Raalte. Jumbo Supermarkten zal een eigen betaald parkeren regime gaan voeren, maar klanten van Boers supermarkt kunnen toch gratis blijven parkeren. Er is grote kans dat zij bij een bepaald bedrag aan boodschappen een gratis uitritkaart krijgen. Anderen moeten dan gewoon een uitritkaart kopen. Begin volgende week wordt duidelijk hoe Jumbo het betaald parkeren precies gaat uitvoeren, tot die tijd blijven de slagbomen voor iedereen open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.