ggd deelt condooms uit rond valentijnsdag

Op veel plaatsen in Nederland bruist het rond Valentijnsdag van de liefdesactiviteiten. Nog tot en met 14 februari is het namelijk de Week van de Liefde. Doel van deze landelijke week, die door Soa Aids Nederland wordt georganiseerd, is om kennis en vaardigheden van jongeren te vergroten op het gebied van liefde, seksualiteit en relaties. Ook GGD IJsselland doet daar aan mee, onder andere op Christelijke Hogeschool Windesheim.

Scholen en jongerencentra in de regio IJsselland organiseren deze week activiteiten rond het thema liefde, zoals een expositie, films, spelen of een feest. Ter voorbereiding heeft GGD IJsselland een workshop georganiseerd voor docenten en jongerenwerkers om hen te ondersteunen bij voorlichtingsactiviteiten die zij deze week organiseren. Jongeren kunnen verder bijvoorbeeld via de website van GGD IJsselland een anonieme Valentijnskaart naar hun geheime liefde sturen.

Ook studentencafé het Vliegende Paard doet mee aan de Week van de Liefde. In samenwerking met GGD deelt zij aanstaand weekend condooms uit op Hogeschool Windesheim en in het café. Op het condoom staat informatie over het Sense-spreekuur bij de GGD IJsselland, waar jongeren gratis en anoniem met al hun vragen rond soa en seks terecht kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.