geslaagde presentatieavond ftc heikera

Ruim vijftig clubleden kregen daar het fietsprogramma voor 2009, alsmede het officiële informatieblad van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) uitgereikt. In het NTFU-blad staan alle wielersportevenementen die in Nederland worden gehouden overzichtelijk gerangschikt.

Harry Brok was dinsdagavond te gast om aan de hand van een diapresentatie te vertellen over zijn bijzondere voettocht naar één van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden Santiago de Compostella, die hij enkele jaren geleden heeft ondernomen. Met lange fietstochten zijn de leden van Heikera wel bekend, maar hoe ervaar je een voettocht van ruim 2.500 kilometer? Het verhaal van Brok werd dan ook aandachtig en enthousiast ontvangen.

Broks verhaal was doorspekt met leuke anekdotes en zo nu en dan werd de vergelijking met een fietstocht gemaakt. Zo waarschuwde de Heinoër meermalen voor stukken in de route die absoluut niet te fietsen zijn en vanuit de zaal werd belangstellend geïnformeerd naar de verhouding tussen geasfalteerde en onverharde wegen in de route. Naast zijn oorkonde en het unieke stempelboekje had Brok uitgebreide documentatie meegebracht over de oeroude pelgrimsroute. Al met al een zeer geslaagde en interessante avond voor de leden.

Maar natuurlijk werd er tijdens de jaarlijkse presentatieavond van de fietsclub niet alleen teruggekeken naar de voettocht van Brok. In zijn openingswoord liet Heikera-voorzitter Ben Veldkamp de aanwezigen weten dat het bestuur zich meer zal richten op de toekomst. De club, die vooral bekend staan vanwege de succesvolle toertochten, wil zich inspannen om meer jonge leden aan te trekken door de trainingsritten (met racefietsen) beter te promoten.

Op zondag 19 april houdt FTC Heikera de Voorjaarstocht, de eerste NFTU-tocht in het nieuwe fietsseizoen met afstanden van dertig, zestig en honderd kilometer. Wil je eerst kennis maken met Heikera? Neem contact op met één van de bestuursleden en fiets vrijblijvend enkele trainingsritten mee. Kijk voor meer info op staging2.heikera.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.