gemeente heeft last van eigen regels

Commentaar – Lemelerveld heeft een hondentoilet. En op Schoonheten mogen twee hooibergen niet herbouwd worden omdat de palen helemaal uit de grond zijn geweest. Dan kun je niet meer van restaureren spreken. Stelletje gekken dat we er zijn.

Stel, je zit op het Carmel College, hebt net een uitwisseling met Spanjaarden achter de rug en bent nog wat met elkaar aan het MSN’en. Komt de vraag wat er vandaag in jouw woonplaats in het nieuws is. Zeg je dat er in je woonplaats een hondentoilet is gekomen. Nou, dat zullen ze interessant vinden. Niet omdat ze ook zo’n ding willen. Maar omdat ze niet kunnen begrijpen waarom in hemelsnaam… Ze zullen niet vragen naar nut en noodzaak, maar naar de cultuur van onze samenleving. We hebben dat aan den lijve op ander vlak een keer meegemaakt. Probeerden we aan een stel Russen de onafhankelijkheid van ons publieke bestel uit te leggen. Is niet gelukt.

Dan die hooibergen. Kijk, de maatschappij wordt op verzoek van de burgerij van regels voorzien door de politiek. Om die uit te voeren hebben we met z’n allen ambtenaren in dienst genomen. De bedoeling is dat die doen wat de burgerij van hen vraagt. Maar dat loopt af en toe een beetje uit de hand. Dan gaan ambtenaren met regels aan de haal op een heel andere manier dan de burgerij dat bedoeld had. Laatst nog in Boerhaar. Lopen ze te zeuren over een kar met strobalen in de vorm van een rodeo-auto. Moet zo’n kar weg. Nu dus weer met hooibergen. Je mag die dingen wel opknappen, maar dan moet je de palen in de grond laten staan. Haal je de palen de grond uit, dan heet het geen opknappen meer, maar nieuw bouwen. En dan heb je een bouwvergunning nodig.

Kijk, daar worden burgers nou heel erg moe van. Omdat het onzin is en omdat het heel veel geld kost. De volgende keer gewoon even wachten op een storm. Dan die palen uit de grond halen en zeggen dat ze omgewaaid zijn. Want als de regels onredelijk worden, moet je ze omzeilen.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.