geert jansen pakt jaarlijks 51000 euro extra

De Overijsselse bestuurder Geert Jansen (CDA) verdient naast zijn salaris van bijna 120.000 euro bruto liefst 51.000 euro bruto per jaar bij. Daarmee is hij een goede tweede. Vooral de Zuid-Hollandse commissaris Jan Franssen (VVD) klust fors bij, hij pakt jaarlijks 53.000 euro extra.

Het weekblad Elsevier deed in 2005 voor het eerst onderzoek naar de bijbanen van Commissarissen van de Koningin. Destijds wilden zij niet bekendmaken wat er precies werd bijverdiend. Uit dat onderzoek bleek toen wel dat de commissarissen samen 72 betaalde bijbanen hadden. Sommigen verdubbelden daarmee zelfs hun salaris als bestuurder. De maatschappelijke druk nam toe om openheid van zaken te geven.

Negen van de elf bestuurders zijn sinds die tijd van houding veranderd en hebben dus openheid van zaken gegeven. Léon Frissen, Roel Robbertsen (Utrecht), Harry Borghouts (Noord-Holland), Hanja Maij-Weggen (Brabant), Clemens Cornielje (Gelderland), Geert Jansen (Overijssel) vertelden wat ze met hun bijbanen verdienen. John Jorritsma (Friesland), Max van den Berg (Groningen) en Leen Verbeek (Flevoland) hebben geen betaalde bijbanen.

Karla Peijs (Zeeland) en Jan Franssen (Zuid-Holland) willen niet vertellen wat ze met hun bijbanen verdienen. Van Peijs zijn echter alle inkomsten met haar drie betaalde bijbanen wel achterhaald, zij verdient 35.000 euro bruto per jaar extra. Van Franssen zijn de verdiensten met zeven van zijn elf bijbanen boven water gekomen: Ruim 53.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.