geboortegolf van lammetjes op lemelerberg

“Er is sprake van een ware geboortegolf”, zegt Teun Heuver, schaapherder van de kudde op de Lemelerberg. Eind januari werd het eerste lammetje bij de kudde op de Lemelerberg geboren. Inmiddels zijn daar nu zo’n 130 lammeren. Nog twee weken en dan zit de geboortegolf er weer op.

“Tot nu toe zijn er veel tweelingen”, meldt Heuver. “De schapen waren in goede conditie toen ze gedekt werden en dan krijg je veel meerlingen. Als dat zo doorgaat komen er bij de 180 drachtige ooien op de Lemelerberg misschien wel 250 lammeren.” Drukke tijden dus. Het werken met schaapskuddes is mooi werk, maar ook arbeidsintensief en kostbaar. Daarom kunnen belangstellenden, door een schaap te adopteren, financieel bijdragen aan het onderhoud van de kudde.

Voor adoptie van één schaap betaal je 65 euro per jaar. Daarmee worden de kuddes gesteund en worden de adoptie-ouders twee keer per jaar uitgenodigd voor de lammerendag en voor het schaapscheren. Voor meer informatie over schaapadoptie bel Landschap Overijssel: 0529-401731.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.