feestweek lemelerveld erg blij met het mpf

“We zijn erg blij met het Mega Piratenfestijn.” Gerard Bloo, beheerder van het evenemententerrein van Lemelerveld en medeorganisator van de Feestweek Lemelerveld, herhaalt het nog maar eens. “Het MPF huurt het evenemententerrein van de Stichting Feestweek Lemelerveld. Met de opbrengst kunnen we leuke dingen doen tijdens de feestweek. Het zorgt voor extra budget en voor leuke extra’s.”

“Het geld geeft echt een impuls aan de feestweek”, gaat Bloo verder. “Het zorgt ervoor dat we kunnen blijven groeien. Als we het niet zouden krijgen, dan zouden sommige activiteiten tijdens de feestweek wegvallen, simpelweg omdat er geld geen voor is.”

Het Mega Piratenfestijn is eigenlijk de grootste externe huurder van het feestterrein. Verder wordt het terrein alleen verhuurd aan plaatselijke verenigingen, maar dan gaat het om kleinere bedragen. Het MPF betaalt aanzienlijk meer, maar ook zij is tevreden. “We zijn erg blij met deze locatie in Lemelerveld”, stelt Eddy Mensink, organisator van het evenement. “Het is een mooie plek. Alle faciliteiten zijn ter plekke. Er is een aansluiting voor krachtstroom. We hebben er telkens wel aggregaten staan, maar die gebruiken we nauwelijks. En de medewerking van de gemeenschap is fantastisch. Het enige minpuntje is dat de locatie laag ligt en dus vaak nogal nat is.”

“Kun je je nog herinneren dat we ruim twee jaar geleden hadden besloten om een pad op het terrein te verharden”, vraagt Bloo. “Oh ja, dat was me ook wat”, herinnert Mensink zich weer. “Ze hadden het hele pad uitgegraven, maar toen moesten er nog stenen in. En daarna begon het te regenen. Acht weken lang is dat hele terrein zeiknat geweest. En daarna moest de hele boel opnieuw, maar aangezien het Mega Piratenfestijn er aankwam, moesten we met man en macht aan het werk om de verharding op tijd in orde te brengen. We hebben er uiteindelijk rijplaten neergegooid. Het kwam net goed. Een jaar later hebben we de boel alsnog verhard!”

In de wereld van het Mega Piratenfestijn is eigenlijk al enkele jaren sprake van de grote drie. En het Mega Piratenfestijn in Lemelerveld heeft ze dit jaar voor het eerst alle drie: Jan Smit, Nick & Simon en Jannes. “Alle groten zijn er”, stelt Mensink trots. “En ook de TROS komt weer tv-opnames maken. Laat het feest maar beginnen!” Het Mega Piratenfestijn slaat op vrijdag 6 maart weer de tenten op in Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.