eerste jaar koolhof bv vliegensvlug voorbij

Koolhof BV Schilderwerken en Totaalafbouw in Raalte bestaat één jaar. Op 1 februari 2008 kwam Charl Koolhof aan het roer te staan van één van Raaltes bekendste schildersbedrijven: Eef Rekveld Schilderwerken BV. Met de nieuwe directeur kwam ook de nieuwe naam. “Ik denk dat de naam Koolhof BV inmiddels goed gevestigd is”, stelt Charl trots. “Dat komt ook omdat we het nieuwe logo, een prominente ‘K’, op zoveel mogelijk manieren geprofileerd hebben. Het is ook een herkenbaar en krachtig logo!”

Het afgelopen jaar is in sneltreinvaart voorbij gevlogen voor Charl Koolhof. “Het zelfstandig ondernemerschap is een goede keuze geweest”, concludeert hij. “We hebben ook een goed jaar gehad.” Charl weet echter ook dat dat het komende jaar anders kan gaan. “We hebben nog niks van de economische crisis gemerkt, maar iedereen wacht met bouwplannen of grote investeringen en dat gaat ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor ons.”

Koolhof is echter niet van plan om zijn bedrijfsfilosofie of zijn lange termijnplannen te wijzigen in verband met de crisis. “Juist nú niet”, stelt Charl. “Je moet je niet laten leiden door de waan van de dag. Wij willen ons niet gek laten maken. Kwaliteit tegen een nette prijs blijft onze insteek. We hebben nu vijftien krachten in dienst, maar inmiddels werken we in de praktijk meestal met achttien man. Die extra krachten hebben we vaak op basis van inleen of onderaanneming. Ik zou ze graag in dienst willen nemen, maar je moet je afvragen of het daarvoor nu het juiste moment is. Desondanks blijf ik erbij dat ik over een paar jaar op twintig tot 22 medewerkers wil zitten. We hebben al veel kennis in huis, maar ik wil nog meer know how, zodat we een goede, solide basis kunnen creëren.’’

Wat werkgebied betreft richt Koolhof zich op de wijde regio, pak ‘em beet het hele gebied tussen Zwolle, Deventer en Almelo. Waar Eef Rekveld Schilderwerken zich bezig hield met schilder- en glaswerk, heeft Koolhof BV ook totaalafbouw in het takenaanbod opgenomen. “Vanuit de markt is steeds meer de behoefte ontstaan aan één aanspreekpunt’’, stelt Charl. “Als men bezig is met de afwerking van een huis, wil men niet meer drie, vier bedrijven over de vloer. Dan wil men duidelijkheid: Eén bedrijf en aanspreekpunt dat de hele klus klaart.’’

Koolhof BV is nu in de particuliere en zakelijke markt actief op het gebied van nieuwbouw, onderhoud, renovatie, restauratie en utiliteit. Charl: “Van klein werk tot grote klussen, we doen het allemaal. Dat zorgt ook voor een stevig fundament. En dat hebben we ook in de samenstelling van ons personeel. Dat bestaat uit jonge gemotiveerde mensen, maar ook uit oudere vakmannen. Correctheid van de medewerkers vind ik heel belangrijk. En dan bedoel ik correctheid op meerdere niveaus. Zowel in de contacten naar de klant, maar ook als het gaat om de uitstraling. Ik vind dat het personeel er verzorgd moet uitzien. Zoals de schilder is, zo is z’n werk ook!”

Wie jarig is, trakteert. En dat doet Koolhof Schilderwerken en Totaalafbouw dan ook. Het winterschilderarrangement gaat daarbij eenmalig over in het Kooflhofverjaardagsarrangement. Iedereen die voor 15 maart opdracht geeft voor een schilderklus in 2009 (tot het einde van het jaar), krijgt een korting van 45 euro per medewerker per dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.