eerste hondentoilet in lemelerveld geplaatst

Hondenbezitters in Lemelerveld kunnen sinds deze week hun hondenpoep makkelijker kwijt, want het wijkteam heeft een zogenaamd hondentoilet geplaatst bij het rioolgemaal aan de Vilstersestraat, dichtbij de Driepuntsbrug. Ook zoekt het wijkteam nog naar een gunstige locatie aan de Blikman Kikkertweg. Het hondentoilet is een soort zuiltje met ondergrondse opvangbak waar de ontlasting van de hond in gegooid kan worden.

Het moet volgens de gemeente zo zijn dat iedere hondenbezitter bij het uitlaten van zijn of haar hond een schep of iets dergelijks meeneemt, om vervolgens de poep in de nieuwe hondentoiletten te gooien. De klep van deze toiletten is gemakkelijk te openen door een pedaal die met de voet kan worden bediend. Dergelijke toiletten werden vorig jaar ook al geplaatst in Dalfsen, en daar worden ze goed gebruikt. Als de toiletten in Lemelerveld veel gebruikt worden, zullen er snel meer worden geplaatst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.