de schutse eerste kanjerschool in raalte

De Schutse in Raalte is sinds deze week officieel gecertificeerd als Kanjerschool, de enige in Raalte. Net als bij basisschool De Springplank in Heino, hebben alle leerkrachten van De Schutse het diploma behorend bij de Kanjertraining gehaald. Maar de titel van Kanjerschool betekent meer dan een groep leerkrachten die de training hebben gevolgd en gehaald, het betekent vooral dat er in de school daadwerkelijk een ‘kanjersfeer’ heerst.

Op Kanjerscholen leren kinderen positief over zichzelf en anderen denken, waardoor zij uiteindelijk minder last hebben van sociale stress. Ook op langere termijn is dit merkbaar. Zo kunnen veel kinderen zich beter concentreren op school en halen zij daar ook betere leerresultaten. Daarbij staan vijf regels altijd centraal: We vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht elkaar uit en niemand doet zielig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.