de kort elferink is nog niet van me af

Hans de Kort is kwaad. Hij krijgt de 145 euro aan griffierecht die hij samen met zijn medestanders in de Raalter bruggenzaak heeft moeten betalen, niet terug van de gemeente Raalte. “Wethouder Elferink liegt en is nog niet van me af”, waarschuwt De Kort.

De gemeente toonde tijdens een rechtzitting in juli 2008 niet aan dat de Enkbrug opgehaald kon worden. Op nadrukkelijk verzoek van de rechter kwamen die gegevens enkele uren ná de zitting op tafel. Daarna trokken De Kort en zijn medestanders hun verzoek om voorziening in. Had de gemeente vóór zitting de juiste info verstrekt, dan was er niet eens een rechtzaak geweest. Daarom hebben De Kort en zijn medestanders Gerdie Maatman en John Kelder er een principezaak van gemaakt om het griffierecht terug te krijgen. Zij waren van plan om het geld te schenken aan Stichting Sallandus.

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag mocht De Kort zijn woordje doen. Zijn verzoek om de teruggave van het griffierecht werd echter door B&W afgewezen. “En de collegepartijen plús Gerard te Wierik van Gemeentebelangen vonden dat terecht”, reageert De Kort. “Wethouder Elferink reageerde op mijn woorden met leugens en die werden dus door een raadsmeerderheid geaccepteerd. Elferink maakte de raadsleden wijs dat de rechter vond dat de oorspronkelijke gegevens van de bouwvergunning voldoende duidelijk waren. Hij loog dus pertinent. De rechter had immers tijdens de zitting (om 13.45 uur) van de gemeente geëist dat zij de relevante gegevens over de draaibaarheid en uitvoering van de brugdekken alsnog zouden indienen, en wel vóór 16.30 uur. Niks duidelijkheid dus. Als de gemeente die gegevens niet had verstrekt was het voorzieningenverzoek gewoon behandeld.”

Het moge duidelijk zijn, vanaf nu zijn De Korts pijlen gericht op Elferink. “Dat de collegepartijen zijn leugens slikken, is al erg genoeg. Maar ik accepteer het niet. Donderdagavond is trouwens ook weer eens gebleken hoe onvolkomen deze vorm van spreekrecht is. Je krijgt immers niet de gelegenheid om, in tweede termijn, des wethouders apekool te corrigeren, maar dat is wellicht ook de bedoeling – en apekool verkondigen lijkt een hobby van Elferink. Het is daarom dat ik genoodzaakt was hem vanaf de tribune tot driemaal toe een leugenaar te noemen. Ik prijs me echter gelukkig dat een niet onbelangrijk aantal van negen raadsleden mij hebben gesteund en dat zij de leugens van Elferink dus níet hebben aanvaard.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.