Home / archiefcentraal / contract tussen essent en rwe ondertekend

contract tussen essent en rwe ondertekend

De overeenkomst tussen energieleverancier Essent en RWE uit Duitsland is vrijdagochtend officieel beklonken. RWE bracht op 12 januari 2009 een bod van 9,3 miljard euro in contanten uit op haar Nederlandse branchegenoot, maar die wilde de goedkeuring van de ondernemingsraad eerst afwachten. Vrijdagochtend bracht zij een positief advies uit, waarna de overeenkomst direct formeel werd ondertekend.

De definitieve goedkeuring van de transactie is echter nog wel onderhevig aan een aantal voorwaarden zoals het aanbieden van minimaal tachtig procent van de aandelen en de succesvolle splitsing van het energie- en netwerkbedrijf. De aanvragen voor de vereiste goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn inmiddels ingediend.

Lees ook

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.