contract tussen essent en rwe ondertekend

De overeenkomst tussen energieleverancier Essent en RWE uit Duitsland is vrijdagochtend officieel beklonken. RWE bracht op 12 januari 2009 een bod van 9,3 miljard euro in contanten uit op haar Nederlandse branchegenoot, maar die wilde de goedkeuring van de ondernemingsraad eerst afwachten. Vrijdagochtend bracht zij een positief advies uit, waarna de overeenkomst direct formeel werd ondertekend.

De definitieve goedkeuring van de transactie is echter nog wel onderhevig aan een aantal voorwaarden zoals het aanbieden van minimaal tachtig procent van de aandelen en de succesvolle splitsing van het energie- en netwerkbedrijf. De aanvragen voor de vereiste goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn inmiddels ingediend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.