carnaval is nieuwe ervaring voor piet zoon

Voor de Raalter burgemeester Piet Zoon wordt carnaval een heel nieuwe ervaring, want nog niet eerder werkte de Zeeuw in een plaats met een grote carnavalstraditie. Zijn begin is in ieder geval goed, want nog voordat Zoon vrijdagmiddag de sleutel van de gemeente – onder toeziend oog van alle 7 carnavalsverenigingen – overhandigde aan CV de Zwabberaars in het gemeentehuis, had hij zijn eerste pils al achter de kiezen. In de grote feesttent van de Stöppelkaters.

Met het tappen en daarna opdrinken van het eerste pilsje in de imposante Stöppelburcht gaf Zoon vrijdagmiddag het officieuze startschot van carnaval in Raalte. De burcht was even daarvoor al officieel geopend door Prins André de Eerste en Jeugdprins Cas de Eerste. In de grote feesttent op de Domineeskamp kunnen de duizenden carnavalsvierders de komende dagen hun hart ophalen nu de aloude residentie De Leeren Lampe gesloten is.

Zoon is erg onder de indruk na zijn eerste echte aanraking met carnaval: “Wat mij opvalt is het grote sociale en samenbindende aspect van carnaval. Mensen die al een half jaar geleden zijn begonnen met het bouwen van een wagen. Of deze residentie. Ik vind ook die prikkelende humor die bij carnaval hoort erg leuk. Als college hebben we graag toestemming gegeven. Waarbij wij ook letten op zaken als openbare orde en veiligheid. Maar volgens mij is dat dik in orde, al weet je dat natuurlijk pas over een paar dagen.”

En hoe gaat de Raalter burgervader verkleed tijdens het feest der zotten? “Ik heb al wel wat ideetjes, maar ik wil natuurlijk niet doen wat iedereen doet”, aldus Zoon, die verder verklaarde hard te gaan werken om het echte carnavalsgevoel te krijgen. “Heb ik als burgemeester nog geen stommiteiten uitgehaald? Ik weet in ieder geval nog wel wat zaken die erom vragen om in de optocht op de hak te worden genomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.