canadees spektakel en americana op renb

De Canadese rockabilly en show- en spektakelact Big John Bates & the Voodoo Dollz en de Amerikaanse Blasters zijn de volgende twee namen die voor Ribs&Blues 2009 tijdens Pinksteren in Raalte zijn geboekt. Waar de Canadezen een overweldigende kruising tussen garageblues, punk en rockabilly brengen, zijn de broertjes Phil en Dave Alvin weer helemaal terug met de Blasters, één van de meest invloedrijke Americana-bands van de tachtiger jaren.

“We hebben de reputatie dat we een sexy show met veel humor brengen”, zo is de nuchtere omschrijving van Big John Bates. Vele honderden optredens sinds 2000 in meer dan dertien landen bewijzen dat het publiek niet genoeg van het spektakel kan krijgen. Stel een jongere Tom Waits voor, ondersteund door de witte contrabas van Caroline. De drummer introduceert met gepaste snelheid de opkomst van de Voodoo Dollz Bombshell Betty en Lil’ Baby Chaos. Die het podium onveilig maken als onder meer sexy nonnen, verleidelijke Tahiti-danseressen, ondeugende schoolmeisjes of ruige cowgirls.

The Blasters worden beschouwd als één van de meest invloedrijke Americana-bands tijdens de jaren tachtig. Met meerdere albums en een uitermate dynamische act bouwden de broers Dave en Phil Alvin en hun gevolg aan een grote reputatie. Ondanks een beperkt commercieel succes groeiden de Blasters uit tot een rolmodel voor heel wat groepen. Maar zoals dat in de beste families wel eens gebeurt, raakten ook de broertjes Alvin op elkaar uitgekeken en dat betekende uiteindelijk het einde van de band in de jaren negentig. Het nieuwe millennium betekende de terugkeer van de Blasters. Dave en Phil streken alle plooien glad gingen in hun originele bezetting, zonder de ondertussen overleden Lee Allen, weer de internationale podia op.

Van de elf bands die tijdens beide Pinksterdagen op het zoals altijd vrij toegankelijke festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte bij de dertiende editie van Ribs&Blues optreden, zijn er nu negen bekend. The Fabulous Thunderbirds (VS), Dana Fuchs (VS), Cuby & Blizzards (NL), Rhytm Chiefs (NL), Danny Bryant’s RedEyeBand (UK), Samuel Eddy (IRL) en Eric Sardinas & Big Motor (VS) waren al eerder vastgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.