Home / archiefcentraal / bunker in en bunker uit langs ijssellinie

bunker in en bunker uit langs ijssellinie

De belangstelling was zo groot dat het maximum aantal deelnemers al snel bereikt was. De rondleiding duurde in totaal 3,5 uur. Bunker in en bunker uit en langs de waterinlaat en bewakingsposten, compleet met kanonnen.

“In 1950 werd er heel geheimzinnig gedaan over de IJssellinie, maar nu is alles openbaar”, zo stelt de organisatie. De deelnemers kregen deskundige uitleg door vrijwilligers van de Stichting IJssellinie. “Velen denken dat de IJssellinie een overblijfsel is uit de Tweede Wereldoorlog, maar dat is niet juist. De linie stamt uit de tijd van de Koude Oorlog.”

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.