bedrijventerrein als hoofddoel heino aktief

Robert Fakkert is de nieuwe voorzitter van Heino Aktief. Hij volgt Hugo Willemsen op. De verdere ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein langs de N35 ziet Fakkert als één van zijn speerpunten. “De gemeente heeft onlangs een krediet van 200.000 euro beschikbaar gesteld voor de planvoorbereiding”, stelt Fakkert. “Verder zijn we bezig met de inventarisatie van de wensen en behoeften van de ondernemers die belangstelling hebben getoond voor een plekje op het nieuwe industrieterrein!”

Na enkele bestuurswisselingen in korte tijd nam Hugo Willemsen in 2007 het voorzitterschap van Heino Aktief op zich. Daarvoor was hij al vijf jaar actief als secretaris. Hij zag zichzelf vooral als een interim-voorzitter. “Want ik heb het al druk: Een eigen bedrijf en ook gezinsuitbreiding. In mijn tijd bij Heino Aktief heb ik me met twee zaken bezig gehouden: De plannen voor het nieuwe bedrijventerrein en het realiseren van een sociëteitgedachte binnen Heino Aktief. Hierbij staat netwerken met andere ondernemersverenigingen voorop. We hebben de contacten met de Kring Raalter Werkgevers inmiddels flink aangehaald.”

Het nieuwe bedrijventerrein komt, als alles volgens plan verloopt in het verlengde te liggen van bedrijventerrein Blankenfoort, parallel aan de N35 (in de richting van Raalte gekeken). De locatie zoals die ook in de structuurvisie is beschreven. Overigens is de kogel nog lang niet door de kerk. De Raalter politiek moet het groene licht nog geven. “Het is zaak om de wensen omtrent het nieuwe bedrijventerrein vorm te geven”, stelt Fakkert.

“We hebben nu zo’n acht tot tien aanmeldingen en we denken zo’n acht hectare nodig te hebben. Ik wil aan alle ondernemers een bezoekje brengen. We vinden het belangrijk dat diegene die meedoet zo snel mogelijk bij het ontwerp betrokken wordt. Mede met het oog op de wensen omtrent de verkeerssituatie. We willen bij de ontsluiting van het terrein ook rekening houden met enkele knellende verkeerssituaties in Heino. In elk geval moet de ontsluiting van de Lemelerveldseweg onder de loep worden genomen.”

Maar het nieuwe industrieterrein is niet de enige speerpunt van Robert. “Nee, natuurlijk moeten we ook druk blijven uitoefenen op de gemeenten, de provincie en het rijk om de N35 snel te verbeteren. Dat er nu mogelijkheden lijken te zijn, is alleen maar positief. Want wij hebben ook alle belang bij een betere bereikbaarheid van Zwolle. We liggen hier onder de rook van Zwolle. Een goede ontsluiting naar de stad en de A28 is van ons van groot belang. Ik zie het ook als mijn taak om de contacten met het Zwolse bedrijfsleven te vergroten. Er liggen mogelijkheden genoeg!”

Heino Aktief is de belangenvereniging van Heinose ondernemers, niet te verwarren met de Heinose Winkeliersvereniging, waarin de plaatselijke middenstanders zich verenigd hebben. Heino Aktief heeft de laatste periode een flinke groei doorgemaakt. Hugo: “Toen ik in 2003 als secretaris begon, hadden we zestig leden, nu zijn dat er tachtig.” Waar het aan ligt? “We hebben een wat actievere opstelling aangenomen. Enkele jaren geleden hebben we een centrale bewaking van bedrijventerrein Blankenfoort gerealiseerd. En daarmee hebben we ons in de kijker gespeeld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.