anton snel voelt zich als een vis in het water

Anton Snel uit Lemelerveld heeft een unieke manier gevonden om zijn oude dag in te vullen. Anton was tot 2005 directeur van basisschool De Regenboog in Lemelerveld, maar nu bestiert hij samen met zijn vrouw Alice natuurkampeerterrein ‘De Rietkraag’ aan de Weerdhuisweg, net buiten Lemelerveld (naast het kanaal). Hij combineert dat met werk als taxichauffeur voor de TCR. Elke werkdag rijdt hij diverse kinderen uit de regio naar de Elimschool (school voor speciaal basisonderwijs) in Hellendoorn.

Na een ziekteperiode in 2000 kwam Anton aan het denken. Het roer moest om. Na een lange carrière in het onderwijs ging hij zich oriënteren op andere mogelijkheden. En die vond hij dichtbij. Als natuurliefhebber en fervent kampeerder besloot hij om zelf bij zijn huis een natuurkampeerterrein te beginnen. Anton en Alice begonnen meteen met het verwezenlijken van hun plannen. Een combinatie met zijn werk als schooldirecteur bleek te lastig en Anton nam dan ook in 2005 vervroegd afscheid van het onderwijs. Eind maart 2007 opende De Rietkraag na een lange periode van zelfwerkzaamheid haar poorten. Op het terrein staat een fraai campinggebouw met een voorziening voor slecht weer en luxe sanitair.

“Het terrein biedt plaats aan veertig ruime parkeerplekken, met een eigen stroomaansluiting. Een natuurkampeerterrein trekt publiek dat op zoek is naar rust. De mensen die houden van een wandeling, een goed boek en een wijntje op zijn tijd. Gewoon in alle rust genieten. Alice en ik fungeren als gastvrouw en gastheer. We ontvangen de gasten, maken de boel school en onderhouden het terrein. Daarbij krijgen we ook hulp van de studenten van de Groene Welle uit Zwolle.” De belangstelling voor de camping is groot. In 2007 mochten Anton en Alice zo’n achthonderd gasten ontvangen, in 2008 zo’n 1.300. “En dit jaar verwachten we er nog meer. Mijn vrouw is inmiddels ook gestopt met werken en we richten ons nu volledig op de camping.”

Maar een dergelijk natuurkampeerterrein is alleen in trek in de lente en de zomer. En Anton kwam er al snel achter dat hij zich in de herfst en de winter een beetje begon te vervelen. “Ik heb er nog even over gedacht om een eigen bureautje op het gebied van onderwijscoaching te beginnen, maar daarvoor heb ik toch maar niet gekozen. De deur naar het onderwijs had ik al dichtgetrokken. Toen kreeg ik te horen dat de TCR op zoek was naar chauffeurs voor schoolvervoer. Daarop ben ik in gesprek geraakt met TCR. Er bestaat veel behoefte aan dergelijke chauffeurs.”

Anton volgde vervolgens een speciale taxiopleiding en ging in het najaar van 2008 aan de slag. Elke dag rijdt hij kinderen met specifieke problemen naar school. “Vanuit mijn achtergrond ken ik de problematiek al. Ik weet hoe ik met die kinderen moet omgaan en de klik is er. Ik wilde dat eerst twee tot drie dagen per week doen, maar ik kwam er al snel achter dat de kinderen het prettig vinden om elke dag dezelfde chauffeur te hebben. Dus doe ik het nu gewoon vijf dagen per week! Juist voor deze kinderen is het fijn om op een plezierige manier naar school te kunnen reizen. Een gesprekje in de bus is dan ook altijd welkom.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.