afrikaans tintje bij opening salland festival

Nog heel veel valt er niet te vertellen over het Salland Festival, maar wat al wel bekend is dat de opening folkloristisch festival in het teken zal staan rond het thema ‘Afrika’. Er is op dit moment namelijk al enige zekerheid wat betreft de overeenkomst van verschillende groepen uit het buitenland, en daardoor heeft de organisatie al kunnen besluiten om de officiële openingsavond een Afrikaans tintje mee te geven. Het Salland Festival 2009 duurt van 18 tot en met 21 juni.

Jaarlijks in het derde weekend van juni is Raalte het middelpunt van internationale folklore. Groepen van over de hele wereld worden uitgenodigd om het publiek kennis te laten maken met hun bijzondere cultuur. Het ene moment beleef je het tropische Costa Rica, even later kijk je met verbazing naar stampende en opzwepende laarzen van een Hongaarse groep. Van het koude Finland tot de prachtige, ranke dames uit Zuid Korea. Het Salland Festival is eigenlijk één grote wereldreis in een paar uur.

Het programma voor de 33e editie van het Internationaal Folkloristisch Salland Festival is uiteraard nog niet helemaal in details rond, maar enkele vaste programmapunten keren ook dit jaar terug op de agenda. De officiële opening op vrijdag 19 juni staat dus in het teken van Afrikaanse dans en cultuur, op zaterdag 20 juni zijn overdag de traditionele optredens van de groepen in het centrum van Raalte, met als slotstuk het optreden van alle buitenlandse orkesten bij de tent op de Domineeskamp. Op zondagmiddag 21 juni kunnen families hun hart ophalen bij de Matineevoorstelling. In het kader van Vaderdag gelden dan speciale tarieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.