97 deelnemers atb tocht in nieuw heeten

Een aardig resultaat voor deze eerste editie van wat hopelijk een nieuw jaarlijks evenement gaat worden. Desondanks toont medeorganisator Yvonne Grolleman zich een klein beetje teleurgesteld. En dan met name over de belangstelling van de jeugd.

“Er hebben maar twee kinderen meegedaan”, vertelt Yvonne. “En één daarvan was mijn zoontje Indy. Ik heb nog aardig moeten praten om hem mee te laten doen, maar hij heeft er geen spijt van gehad. Hij vond het hartstikke leuk.” Yvonne wijt de tegenvallende deelname van de jeugd aan de tegelijkertijd geplande pupillenvoetbalwedstrijden. “Die werden weliswaar een dag van tevoren afgelast, maar dat was voor veel kinderen toch te laat om zich voor te bereiden op zo’n ATB-tocht. Een volgende keer zullen we daar toch beter rekening mee moeten houden en de tocht plannen tijdens de winterstop.”

De route had een lengte van ongeveer 35 kilometer en voerde de deelnemers over een heuvelachtig parcours over de Hellendoornseberg. Halverwege werden de deelnemers getrakteerd op een kopje bouillon en een mueslireep. In totaal hielpen zo’n dertig vrijwilligers mee om de tocht in goede banen te leiden. Van de 97 deelnemers kwamen er 22 uit Nieuw Heeten. Ook dat vindt Yvonne een klein beetje weinig. “We hebben hier in Nieuw Heeten toch een beetje de traditie om zoveel mogelijk mee te doen als er weer iets nieuws georganiseerd wordt. De volgende keer zullen we dit evenement toch beter promoten in het dorp.”

De tocht was een initiatief van Yvonne en haar buurman Wim Rechterschot. Hij is eigenaar van het (internet)bedrijf WR Bikes, waarmee hij onder andere ATB-fietsen, vrijetijdsfietsen en aanverwante artikelen verkoopt. “Het was voor hem een mooi stukje promotie en voor ons als vereniging leverde het een leuk bedragje op.” De reacties op de tocht waren verder positief. De deelnemers vermaakten zich prima. Het weer kon ook niet beter. Yvonne: “We leven hier in Nieuw Heeten in een prachtige omgeving om te mountainbiken. De bergen en bossen om ons heen leveren prachtige routes op!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.