zoon 2009 wordt jaar vol uitdagingen

Als het aan de Raalter burgemeester Piet Zoon ligt, dan wordt 2009 een jaar vol met uitdagingen! Dat zei hij dinsdag tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte.

“We gaan aan de slag met mooie plannen en projecten. En bij deze plannen en projecten houden we terdege rekening met de heersende kredietcrisis. Ook wij zullen onze broekriem wat moeten aanhalen en op zoek gaan naar structurele besparingen, zodat we de plannen wel kunnen uitvoeren. In februari komen we met concrete voorstellen hiervoor”, aldus Zoon, die in zijn eerste half jaar als burgemeester van Raalte één ding bijzonder is opgevallen.

“Dan heb ik het over het opvallende hoge aantal moties, amendementen en vragen van raadsleden aan het college. Mondelinge en schriftelijke vragen en vragen die via interpellatie binnenkomen. Ligt het aan de informatievoorziening naar onze raad, waardoor zij hun kaderstellende rol en controlerende rol minder goed uit kunnen voeren? Heeft dit te maken met onze wijze van vergaderen? Zegt u het maar!”

Zoon had aan het einde van zijn toespraak nog een persoonlijke wens. “Zoals u inmiddels via de diverse media heeft kunnen vernemen, hebben mijn vrouw Els en ik een huis gevonden in deze gemeente. Blijkbaar is het ‘hot news’ geweest dat wij in Heeten gaan wonen. Gezien de reacties in de media houdt mijn verhuizing de gemoederen erg bezig. Zo las ik onder meer de ‘tip’ dat het mooiste van Heeten de bus naar Raalte is. Hoe het ook zij, ik hoop dat wij ons als inwoners in Heeten net zo snel thuis zullen voelen als dat ik me als burgemeester thuis voel in de gemeente Raalte.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.