woonschuur lageweg is bkhs visitekaartje

“De samenwerking met Bouwbedrijf BKH heb ik als zeer positief ervaren”, vertelt de eigenaar van de woonschuur aan de Lageweg in Raalte. “Bij de realisering van de opdracht hebben we altijd de gebruiksmogelijkheden van de woning als uitgangspunt gehad. Wat is haalbaar en betaalbaar en wat doet de woning het meeste recht, waren de centrale vragen. Voor elk probleem zijn er oplossingen verzonnen die maximaal rechtdoen aan het ontwerp.”

Voor Bouwbedrijf BKH is de bijzondere woonschuur aan de Lageweg een prachtig visitekaartje. “Hiermee hebben we laten zien dat we ook heel bijzondere projecten aankunnen”, vertelt Gerrit Roeke. “We hebben de gehele bouw van de woning gecoördineerd en uitgevoerd.”

De woonschuur is grotendeels gebouwd van hout. De vorm wordt bepaald door grote houten spanten. Daarnaast is er veel ruimte voor glas. Binnenin is er gebruik gemaakt van steen. Het gebouw is ontworpen door 19 Het Atelier Architecten in Zwolle. “Voor mij hoeft al die aandacht niet zo, maar ik begrijp heel goed dat het voor BKH een prachtig visitekaartje vormt en omdat ik zo plezierig met het bedrijf heb samengewerkt, wil ik graag meewerken aan een artikel”, zo spreekt de eigenaar van de woonschuur.

Het echtpaar dat de woning gaat bewonen verklaart enorme liefhebbers van architectuur te zijn. “Wij zien architectuur als een kunstvorm. Daarom hebben we de architect ook alle vrijheid gegeven. Wij wilden een woning die past in de landelijke omgeving, die een verbinding legt met de natuur. Bovendien houden we van strak, simpel en eenvoudig. We vinden dat de woning voorziet in een prachtig lijnenspel met de omgeving.”

De woonschuur is gerealiseerd achter een oude boerderij. De bestemmingen zijn omgedraaid. De woonschuur heeft een woonbestemming gekregen, de boerderij wordt gebruikt als schuur, atelier en bijruimte. “De boerderij was, toen ik hem kocht, zwaar vervallen. Het gebouw is op een gegeven moment zelfs ingestort. Ik ben met BKH in zee gegaan om het pand weer in oude staat te herstellen. Daarbij heeft het bedrijf enorm goed werk geleverd. Vandaar dat ik er ook op stond dat zij de woonschuur zouden realiseren. Ik heb daar geen moment spijt van gehad. Weet je, je kunt wel zo redeneren van ‘wie betaalt, bepaalt’, maar dat is een slecht uitgangspunt. Je doet dit samen. En uitvoerder Henk Kappert heeft altijd enorm meegedacht. Hij heeft veel praktische problemen op een slimme manier weten te tackelen. En het mag ook wel eens gezegd worden: Bij de uitvoer van de plannen heb ik ook maximale medewerking gekregen van de gemeente!”

Gerrit Roeke benadrukt ook dat het gaat om een energiezuinige woning. “We hebben daarbij heel goed samengewerkt met Loohuis Installatietechniek.” Gerrit voelt zich vereerd door de complimenten van de opdrachtgever. “We zijn begonnen als klussenbedrijf, maar hebben ons ook ontwikkeld in de bouw. Kleine en grotere klussen vormen nog steeds het grote fundament van ons bedrijf, maar met deze opdracht hebben we kunnen laten zien dat we van alle markten thuis zijn en dat we het niveau van een klussenbedrijf ook kunnen ontstijgen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.