wee je gebeente als je hier niet rechts gaat

Je komt ’s morgens op de gemeentewerf, waar je van de baas te horen krijgt dat je dat bord nog even aan die paal in de Hofstedelaan moet ophangen. De baas schuift over de koffietafel een mooi nieuw wit bord met een pijl er op naar je toe.

Je wilt niet vragen welke kant de pijl op moet wijzen, want misschien is dat wel heel logisch en als je ter plekke bent, och dan zal het zich ook allemaal wel wijzen. Je drinkt je koffie op, stapt in je mooie gele bus van de gemeente Raalte en kruist naar de Hofstedelaan. Sta je daar voor de opgegeven lantaarnpaal. Stiekem kijk je om je heen. De school is al ‘aan’, dus de jeugd lacht je niet uit. Verder zie je ook niemand in de straat. Gauw die pijl er maar opdraaien en dan snel weer naar de werf. Nooit meer over praten.

Onze Man stelt zich zo voor dat het op die manier gegaan moet zijn. Want waarom draai je anders een bord met een pijl onder een bord met een pijl?

Malle lantaarnpaal is het geworden. Want los van die pijlen, zien we dat fieters en bromfietsers uitgezonderd worden van het parkeerverbod. Dat zal toch niet de vertelopdracht zijn? Voor (brom)fietsers geldt toch helemaal geen parkeerverbod? Nee, vermoedelijk hangen die borden gewoon in een verkeerde volgorde. Auto’s moeten rechtsaf, (brom)fietsers niet. Auto’s mogen niet langs de weg parkeren, (brom)fietsers wel. Blijft over die pijl. Daar hangt er gewoon één te veel van.

De ANWB zei al, er hangen heel wat overbodige borden in Nederland. In het dossier onder dit artikel zie je wat de ANWB daar mee bedoelt. Weet jij ook nog een verkeersbord dat niet deugt? Tip ons. Reageer hieronder, stuur een mail, maak een foto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.