wandelzone in en tegelijkertijd ook weer uit

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden genoeg om daar maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Onze Man wilde zijn auto parkeren naast het Dorpshuus in Heino en zag daar twee overbodige borden.

Overbodige borden, je moet er mee oppassen. Want soms lijkt een bord overbodig, je hebt ook altijd nog zoiets als de gerechterlijke gevolgen ervan. Weet iedereen bijvoorbeeld dat je een rotonde rechtsom moet nemen, het schijnt zo te zijn dat ze je niks kunnen maken als je linksom gaat als er geen bord bij staat.

Maar die redenatie telt niet op het stukje weg langs het Heinose Dorpshuus. Het ene bord heft het andere bord namelijk op. Je gaat een wandelgebied uit en je gaat een wandelgebied weer in. Volgens Onze Man kom je er hier als chauffeur na een ongeval altijd schuldenvrij af. Want je kunt altijd volhouden dat het geen voetpad meer is. En als wandelaar die tegen een auto oploopt heb je ook gelijk. Want je kunt altijd volhouden dat je op een voetpad loopt.

De discussie is nu: Moeten beide borden weg, of moet één van beide borden weg? Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur liever nog een foto mee.