wachten tot het rode licht is gedoofd

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden genoeg om daar maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Onze Man stond op een tweede trein te wachten, maar die kwam niet.

Wachten tot het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen. Met die waarschuwing word je bij iedere oversteek van het spoor Zwolle-Almelo voor de gek gehouden. Want er kan helemaal geen tweede trein komen. Er ligt namelijk maar één spoor. En twee treinen zo dicht achter elkaar aan laten rijden, dat doen ze niet.

Waarmee al die waarschuwingen eerder gevaarlijk dan veilig zijn. Want als ‘ze’ je voor de mal houden, neem je ‘ze’ niet serieus. Onze Man wacht in elk geval niet meer tot de rode lichten gedoofd zijn. Ja, alleen als er toevallig kleine kinderen in de buurt zijn. Die wil hij het ‘verkeerde’ voorbeeld niet geven. Hoeft ook niet, want als die kinderen iets ouder zijn, laten ze zich niet ringeloren. Ook zij zullen zich dan niks meer aantrekken van die borden.

Weg er mee met die waarschuwingsborden. Het rode licht zegt al genoeg. Daar moet je toch altijd al voor stoppen? Je hangt toch bij verkeerslichten ook geen bord dat je moet wachten tot rood groen wordt? Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur liever nog een foto mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.