vvd wil van onduidelijk subsidiebeleid af

Subsidie voor een nieuwjaarsfeest in Raalte terwijl ze in Mariënheem leges moeten betalen voor eenzelfde feest. Pedro Pico Pop krijgt minder dan de helft van wat ze vraagt. Het amfitheater in Luttenberg krijgt niet wat het nodig heeft, maar wat het theater in Heino ook krijgt. Aan dat soort onduidelijkheden of niet logische acties moet een eind komen, vindt de VVD-afdeling Raalte.

De gemeente Raalte moet een eind maken aan misverstanden en onduidelijkheden op het gebied van subsidies. Dat kan voor een deel door het subsidiebeleid nog eens goed door te lichten, maar vooral door inwoners en organisaties actief te informeren over wat wel en niet mogelijk is. Dat is de mening van de VVD-fractie, die hiermee reageert op de recente discussies over subsidie-aanvragen.

Fractievoorzitter Ben Nijboer: “De hele discussie is actueel geworden doordat het college besloot een eenmalige subsidie te geven voor het nieuwjaarsfeest in Raalte. Organisaties in andere dorpen voelden zich daardoor benadeeld, waarbij het er kennelijk niet om gaat óf men subsidies nodig heeft, maar dat men ongelijkheid ervaart. Bovendien is het opmerkelijk dat een nieuwjaarsfeest in Mariënheem kennelijk wél leges moet betalen, terwijl we vorig jaar juist hadden vastgesteld dat we organisatoren van evenementen juist tegemoet zouden komen als het om de heffing van leges gaat.”

Datzelfde ziet de fractie terug bij de discussie of het amfitheater in Luttenberg 3.000 of 1.500 euro krijgt. Ook in die situatie wordt niet zozeer gekeken wat het theater nodig heeft, maar wordt een vergelijking getrokken met Podium in Heino. Derde voorbeeld is de bijdrage voor Pedro Pico Pop. Dit evenement krijgt 1.300 euro subsidie, terwijl 3.000 euro gevraagd was.

“Het subsidiebeleid biedt ruimte voor zowel structurele als incidentele bijdragen en er is een helder toetsingskader. Maar gezien discussies van de laatste tijd is het beleid ten aanzien van sociale en culturele activiteiten het subsidiebeleid kennelijk niet duidelijk. Voor velen is de logica zoek, dus alle reden om zo snel mogelijk klare wijn te schenken. Organisaties moeten weten waar ze aan toe zijn”, aldus Nijboer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.