Home / archiefcentraal / vogels van annouk broekman in de prijzen

vogels van annouk broekman in de prijzen

De 10-jarige Annouk Broekman uit Olst heeft voor het tweede jaar op rij prijzen gewonnen met haar Catharinaparkieten. Tijdens de kampioenschappen in Apeldoorn, gehouden voor alle vogelliefhebbers van Nederland, werd één van haar turquoise Catharinaparkieten verkozen tot mooiste van Nederland. En dat is best bijzonder, want “aan het kampioenschap deden wel 12.000 vogels mee”, vertelt Annouk.

Annouk zelf deed met vier van haar mooiste parkieten mee aan het kampioenschap, en daarmee wist ze liefst drie prijzen te winnen. “Ik heb twee keer de zilveren medaille gehaald met een donkere turquoise en een groene Catharinaparkiet”, aldus de jeugdige vogelliefhebber. “Ik ben sinds kort ook lid van Vogelvereniging Ons Genoegen in Lettele en ben al een aantal jaren lid van de Catharina studiegroep. Daar werd ik afgelopen jaar ook al kampioen, met dezelfde vogel.”

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.