vogels moet je in de winter slim bijvoeren

Help de vogels de winter door. Dezer dagen mag daar best iets extra aandacht voor zijn. Dat vindt ook Gerard Broekgerrits. Hij heeft een voederbak aangebracht bij de Amerikaanse windmolen aan de Hondemotsweg in Raalte. Wie het van dichterbij wil zien, moet er maar eens op af stappen. Je kunt er gelijk een aardige wandeling maken.

Laten we meteen van de gelegenheid gebruik maken tuinbezitters te tippen volgend jaar hun herfsttuintje niet kort en klein te knippen, omdat je denkt dat dat in de winter zo hoort. Nee, ten eerste is het juist veel mooier wat dorre takken in je wintertuin te hebben. Sneeuw en rijp krijgen er dan vat op. Maar ten tweede vinden vogels dáár hun natuurlijke voedsel door de winter heen. Als je een goed gevulde tuin serveert, heb je meteen de hele winter door een overvloed aan vogels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.