vlam bij tinq blijkt ingecalculeerd affakkelen

Er was helemaal niets ernstigs aan de hand en het tankstation stond absoluut niet in brand. Logischerwijs maakten vele voorbijgangers wel melding van de hoge vlammen en dus rukten politie en brandweer uit.

De TinQ-vestiging was bezig maatregelen te treffen ter vervanging van een ondergrondse LPG-installatie. Gas dat nog in de oude tank aanwezig was werd gecontroleerd verbrand, het zogenaamd affakkelen. Affakkelen is in Europa officieel verboden omdat het veel luchtverontreiniging met zich meebrengt. Soms is het echter te gevaarlijk of onpraktisch om het vrijgekomen gas op een andere manier te verwijderen en wordt er toch gas afgefakkeld, zoals vanochtend langs de Heinoseweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.