vierbaansweg tussen zwolle en dalfsen

Een omleiding met twee keer twee rijstroken tussen Zwolle en Dalfsen, een verhoging van de snelheid op de N340 van tachtig naar honderd kilometer per uur en ongelijkvloerse kruisingen en aansluitingen bij Dalfsen, Oudleusen, De Stouwe en Varsen. Deze aanpassingen moeten er voor zorgen dat het verkeer tussen Zwolle en Ommen de komende jaren vlot en veilig door de streek kan rijden, zo blijkt uit het provinciale voorkeursalternatief voor de aanpak van de N340 dat woensdag door gedeputeerde Klaasen is gepresenteerd.

Naast de aanpassingen aan de huidige provinciale weg tussen Zwolle en Ommen wordt ook de aansluiting van de N340 op de N48 van Varsen naar Arriërveld aangepakt. Deze wordt verbreed naar twee keer twee rijstroken, met een maximum snelheid van honderd kilometer per uur. De provincie is van mening dat het voorkeursalternatief de ontwikkelingskansen verbetert. Een goede bereikbaarheid ondersteunt de economie. En de aanpak van de huidige weg voorkomt een nieuwe, grootschalige doorsnijding van het noordelijk gelegen open landbouwgebied en de natuur-, landschaps- en recreatiewaarden daarvan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.