verona schopt alweer tegen de staldeur

Het gaat inmiddels weer goed met Verona. Het paard van ROV-voorzitter Gé Jansen uit Lemelerveld kwam vorige week door de gladdigheid in het weiland vervelend ten val, maar kon dankzij snel handelen van de plaatselijke brandweerlieden weer overeind worden geholpen. Gé Jansen blikt nog even terug op de glijpartij en wil via deze weg alle hulpverleners bedanken.

“Ondanks veel zand, matten, touwen en drie grote kerels lukte het ons niet om Verona op de benen te krijgen. Het bijna 30-jarige paard heeft sowieso al moeite met opstaan, laat staan als het glad is. Mijn vrouw Irma belde daarom 112. De alarmcentrale verbond haar meteen door met de brandweer. Ons verzoek aan de bandweer was om te helpen, want we vreesden voor het leven van Verona. Zij verdiende het niet om op deze manier afscheid van ons te moeten nemen. Zij heeft immers vele jaren bij manege De Hazelhorst in Den Ham mensen leren paardrijden en menigeen heeft dan ook erg plezierige herinneringen aan haar.”

Gelukkig voor het paard was de brandweer van Lemelerveld razendsnel ter plaatse. “De wijze waarop de brandweermannen met Verona om zijn gegaan heeft grote indruk op ons gemaakt. Ze bleven met haar aan de praat. Ook tijdens het deskundig in stelling brengen van een takelinstallatie en het aanbrengen van twee brede banden om haar middel. Tot slot ging tevens het rechtop zetten van het paard met de nodige rust. Geweldig”, aldus Jansen, die uiteindelijk blij was dat Verona slechts een dikke enkel en stijve spieren over had gehouden aan het hachelijke avontuur.

“Toen de klus geklaard was en iedereen opgelucht adem haalde, wilde mijn vrouw alle brandweermannen om de hals vliegen. Maar ja, die zaten alweer in de brandweerauto. Dus bij deze willen wij alle hulpverleners alsnog hartelijk bedanken.” Net als de brandweerlieden moest ook de ROV-voorzitter zelf kort na het avontuur weer de auto in. “Ik moest een nieuwjaarstoespraak houden voor een kleine honderd ondernemers in Raalte. Nadat ik duidelijk had gemaakt waarom ik te laat was, was er een groot applaus voor het optreden van de brandweer. En gelukkig maakt Verona het inmiddels goed. Ze stond zaterdag alweer te schoppen tegen de staldeur om naar buiten te kunnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.