vernieuwbouw vital centre nieuwe fase in

De werkzaamheden bij Vital Centre Raalte gaan een nieuwe fase in. De komende maanden wordt de hele benedenverdieping aangepakt. De vergaderzaal, de kinderruimte, de ruimtes voor de fysiotherapie, de circuitzaal, de cardioruimte en de andere fitnessruimtes worden dan gerealiseerd. Eigenaren Edwin en Jacqueline Ophof hopen dat de vernieuwbouw voor de bouwvak gereed is. Raalte is dan een enorm fitness/wellnesscentrum rijker. Vital Centre Raalte zal groeien van 1.300 naar 3.500 vierkante meter.

De eerste fase bestond uit de aanleg van een grote parkeerplaats (140 plekken) achter het huidige sportcentrum; de bouw van een nieuwe hoofdingang (aan de zijkant); de bouw van de ruimtes voor de wellness- en beautyafdelingen, een restaurant, de loungeruimte, het achterste deel van de kleedkamers en de aanleg van een binnenzwembad van tien bij twintig meter.

Als alles volgens planning loopt, zal de tweede fase begin maart zijn afgerond. Daarna begint de laatste fase: De realisatie van twee compleet nieuwe kleedkamers met aparte sauna’s, de afwerking van het restaurant, de loungeruimte, de welness- en beautyafdeling en het binnenzwembad.

“Tot nu toe verloopt alles volgens schema”, vertelt Edwin. “We hebben geen tegenslagen gehad. Het was een uitdagend jaar, ha ha! Niet alleen voor ons, maar ook voor alle sporters en medewerkers. Ik ben blij als alles klaar is. Toch moet ik zeggen dat we nauwelijks klachten hebben gehad. Het scheelt ook dat we ondertussen wel gewoon gebruik konden maken van de faciliteiten van onze vestiging in Heino. Daar staat alles er gewoon tiptop bij.”

Na de zomervakantie gaat het hele schema bij Vital Centre om. De openingstijden worden verruimd en bovendien gaat het sport- en wellnesscentrum een nieuw concept voeren, helemaal gebaseerd op beleving. Van elke gast wordt aan de hand van zijn of haar wensen een profiel opgesteld. In totaal zijn er zes van dergelijke profielen klaar, elk met een eigen programma. Het concept is ontwikkeld door Technogym. Begeleiding speelt een centrale rol. “Dat concept zal daarna in heel Europa geïntroduceerd worden”, vertelt Edwin. “Het gaat de hele fitnesswereld op zijn kop zetten. Momenteel lopen er twee pilots in Nederland en die blijken erg succesvol te zijn.”

De fitnesstoestellen van Vital Centre worden bovendien allemaal vervangen. Edwin en Jacqueline gaan over op toestellen van het merk Technogym. “Het gaat bijvoorbeeld om toestellen die geïntroduceerd zijn tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Bovendien wordt na de zomer ook een nieuwe fitnessruimte geopend: De kinesiszaal. “We verwachten daar heel veel van”, vertelt Edwin.

“Het zijn toestellen die geschikt zijn voor iedereen. Voor mensen met en zonder beperking. Het is heel revolutionair, maar daar zal iedereen te zijner tijd meer over horen. En wat natuurlijk ook super is, is dat we Vital Centre Heino ook gaan aanpakken. Vanaf het najaar gaan we het centrum volledig vernieuwen en vanaf dat moment gaan we daar ook werken met het concept van Technogym. Één uitstraling, één gezamenlijke visie en één groot familiegevoel, dat willen we bieden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.