vele rijexamens wegens gladheid afgelast

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft besloten dat ook dinsdag in het besneeuwde deel van Nederland geen rijexamens worden afgenomen. Omdat de situatie op de binnenwegen nauwelijks is verbeterd, acht het CBR het onverstandig dat er examens worden afgenomen. “Wij willen een volwaardig rijexamen afnemen. Zelfs de situatie op doorgaande wegen is niet overal optimaal. Overal ligt nog sneeuw en het is glad op de weg”, aldus een woordvoerder.

Examinatoren van het CBR beoordelen de situatie van plaats tot plaats. Maandag werden er in Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg al ongeveer negenhonderd examens afgelast. Dinsdag is daar een groot aantal bijgekomen. Het duurt zeker enkele weken om opgelopen achterstanden in te lopen. Mogelijk wordt die achterstand nog groter, want ook komende nacht wordt het bitterkoud met temperaturen tot -18 graden. Nieuwe sneeuw wordt niet verwacht, waardoor gladheid enigszins mee kan vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.