vat on wheels freestyle festival in tent

Het Nieuw Heetense motorsportevenement VAT On Wheels krijgt internationale aspiraties. De top van de internationale freestylemotorcross komt op 30 april naar Salland. Bovendien krijgt het festival een Europese primeur, zo meldt de Stentor. Het Freestyle evenement zal voor het eerst plaatsvinden in een tent.

En niet zo maar een tentje. Nee voor de gelegenheid wordt een megatent van 16 meter hoog, 72 meter lang en 40 meter breed gebouwd. Hoger kon niet. “We hebben ons wel wat aangehaald”, stelt organisator Dennis Hutten in de Stentor. Door VAT On Wheels in een tent te laten plaatsvinden, wil de organisatie minder afhankelijk zijn van het weer.

Op het programma staat een grote show van onder andere de freestyle motorcrosshelden Fabian Bauersachs, Busty Wolter en Frederik Johansson. Deze heren reizen de hele wereld over als deelnemers van de Red Bull X Fighters. Dat betekent een hoop spektakel (stunts, lichteffecten, motorgeronk en muziek), enorm hoge sprongen met de motor en veel andere waaghalzerij. Maar daarnaast kunnen de bezoekers ook nog kijken naar shows van diverse andere support acts.

Het festival wordt op 29 april geopend met optredens van De Normaal Coverband en de Reeperbahner Stimmungsmacher. Na afloop van het Freestyle spektakel op Koninginnedag is er muziek van de formatie Spinrock (met zingend Tweede Kamerlid Sabine Uitslag).

Voor het gebeuren zijn drieduizend kaarten beschikbaar. De voorverkoop start op 1 februari. Een kaartje voor het Freestyle evenement kost 12,50 euro. De entree voor het concert op 29 april bedraagt 10 euro. Een passe-partout kost 20 euro. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.vatonwheels.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.