twee ntfu sterren voor wilgenweard tocht

Aan de vierde Wilgenweard Wintermarathon, georganiseerd door Wielerclub Lemelerveld, hebben zondag ongeveer zevenhonderd deelnemers deelgenomen. En terwijl vorig weekend nog tochten in de omgeving moesten worden afgelast wegens slecht weer, werd deze editie – met toertochten over 100, 75 en 55 kilometer – verreden onder het genot van een heerlijk winters zonnetje.

De routes voerden de rijders over de mooiste plekjes van de Lemelerberg, Besthmenerberg, Junne en Beerze om vervolgens richting Hellendoorn en Nijverdal te gaan. Onderweg waren er verschillende verzorgingsposten waar de inwendige mens kon worden versterkt en kleine reparaties aan de fiets konden worden uitgevoerd. Het parcours lag er over de gehele route perfect bij en door een aantal rijders werd er dan ook stevig doorgetrapt. Anderen moesten flink afzien door het totaal aantal te rijden kilometers. Rond half vijf waren de laatste rijders terug in Lemelerveld. Hier kon door de deelnemers nog een kop snert worden genuttigd.

Elk jaar legt de organisatie van de Wilgenweard Wintermarathon de lat natuurlijk weer iets hoger. Daarom was besloten om de tocht dit jaar aan te melden voor de NTFU sterrenkwalificatie. Een controleur van de NTFU rijdt en beoordeelt dan de route. De Wilgenweard Wintermarathon werd beoordeeld met twee sterren, het hoogst haalbare voor een veldtoertocht. De organisatie is daar dan ook bijzonder trots op. Volgend jaar wordt de wintermarathon verreden op 31 januari.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.