tops opnieuw op de fiets voor duchenne

Raaltenaar Ronald Tops doet komend jaar opnieuw mee aan de zwaarste mountainbiketocht van Nederland. Liefst zevenhonderd kilometer in zeven dagen, door vier landen voor het goede doel: Duchenne. “Na een mooie en succesvolle sponsortocht van 2008, willen Florien en ik ook in 2009 ons weer inzetten voor Duchenne”, aldus Tops. “We zijn gelukkig wat eerder begonnen met sponsors en zijn we bezig met heel aparte acties.”

Renners die aan de Duchenne Heroes-tocht deelnemen moeten zorgen voor sponsoren die minimaal 2.500 euro per persoon opbrengen. In 2007 behaalde de tocht op die manier een netto opbrengst van 452.000 euro. De tocht van 2008 was succesvoller met een opbrengst van bijna een miljoen euro. Uiteraard moet dat dit jaar weer verbeterd worden. Voor Ronald en Florien begint het lobbyen al, want vorig jaar was het kantje boord om tot de 2.500 per persoon te komen.

De Duchenne Heroes-tocht is een zware mountainbiketocht over zevenhonderd kilometer ten goede van de spierziekte Duchenne. Tops wil die tocht van 13 tot en met 19 september samen met een vriendin, Florien Remmelts uit Apeldoorn, volbrengen. Om de fietsers te sponsoren kun je terecht op hun website. Direct steunen kan ook door geld over te maken op rekeningnummer 35.45.20.385 ten name van Ronald Tops (06-14329752) onder vermelding van je naam.

De ziekte van Duchenne is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie bij mannen. Het is een ernstige ziekte waarbij het spierweefsel langzaam wordt afgebroken, vaak al op erg jonge leeftijd. De ziekte verloopt progressief en tast spierweefsel aan zodat op 13-jarige leeftijd een rolstoel onvermijdelijk is. Ondanks behandelmethodes die de levensverwachting doen toenemen tot 35 jaar, sterven er nog vele patiënten voor hun twintigste vanwege niet te behandelen problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.