toertocht over sallands kanaal in de maak

Als de vorst doorzet komt er een toertocht op het Overijssels Kanaal tussen Lemelerveld en Deventer. De stichting Sallandus heeft zaterdag daartoe het voortouw genomen. De CRT, ijsclubs langs het kanaal en een aantal brughoofden hebben hun medewerking al toegezegd.

Het idee voor een toertocht ontstond in een een-tweetje tussen Harrie Kiekebosch en Henk Aa, respectievelijk bestuurder en lid van de Raad van Toezicht van Sallandus, de stichting die de festiviteiten rondom het jarige Overijssels Kanaal voor haar rekening nam. Vroeger werd er in strenge winters een tocht van Raalte naar Deventer verreden. Dat zou nu weer moeten gebeuren. Maar waarom dan niet gelijk tussen Lemelerveld en Deventer? Zaterdagmiddag was er al spoedberaad bij De Zwaan in Raalte. De Raalter fietsclub CRT, meerdere brughoofden (die het Langste Lente Licht afgelopen lente mogelijk maakten) en een vertegenwoordiger van Sportief Oost Nederland toonden interesse en vergaderden mee.

Op korte termijn zal de tocht niet verreden worden. Dat laat het weer niet toe. Maar wel wordt er gewerkt aan een draaiboek dat zo uit de kast gehaald kan worden, mocht de vorst dit jaar doorzetten of in de toekomst terugkeren. Een vervolgvergadering is voor komende donderdag al belegd. Daar zijn ook de ijsclubs langs het Overijssels Kanaal, sectie 3, voor uitgenodigd. Want daar zit kennis en kunde als het gaat om onderhoud van ijs. De clubs die tot op heden bereikt zijn (Raalte, Heeten, Lettele/Okkenbroek), hebben allemaal hun participatie toegezegd.

Als het aan Sallandus ligt valt de schaatstocht samen met een naamsverandering van het kanaal en wordt er voortaan gesproken over het Sallands Kanaal. Een eventuele toertocht krijgt – als het aan Sallandus ligt – dan ook een naam in de geest van ‘Sallands Kanaal Toertocht’ of ‘de Sallandse Toertocht’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.