tekenaar roy alferink is drukker dan ooit

Met een goede bouwtekening in je handen, kun je gaan shoppen langs de aannemers en de offertes onderling beter beoordelen. Dat levert uiteindelijk een beter resultaat op en als het goed is ook in een iets lagere rekening. Bouwkundig Teken- en Adviesbureau Alferink in Raalte voorziet in die bouwtekeningen. Van verbouwing tot nieuwbouw en van bedrijfspand tot vrijstaande woning, Roy Alferink is van alle markten thuis. De zaken gaan ook goed. “Van de crisis merk ik helemaal niks”, stelt Roy. “Ik ben drukker dan ooit!”

Roy is iets meer dan 4,5 jaar geleden voor zichzelf begonnen. Daarvoor had hij vijf jaar voor een Raalter aannemingsbedrijf gewerkt. Hij volgde indertijd extra cursussen op het gebied van calculatie en regelgeving. “Ik wil de dingen graag op mijn eigen manier doen”, legt Roy uit. “Als je in loondienst werkt, moet je je toch altijd houden aan een bedrijfscultuur. Maar dat was natuurlijk niet de enige reden. Ik heb in dit werk heel veel contact met de klanten. Ik begeleid desgewenst het hele bouwproces. Van vergunningaanvraag tot oplevering. Ik houd alles in eigen hand. Dat totaalconcept spreekt me aan. Bovendien levert het ondernemerschap een bepaalde vrijheid op. Maar dat wil niet zeggen dat ik me vrijblijvend opstel. Bij mij geldt altijd: ‘Afspraak is afspraak’. Desnoods moet ik maar een paar avonden of zaterdagen doorwerken! De flexibiliteit staat voorop!”

Roy werkt zowel voor de particulier als in opdracht van aannemers. Als de particulier met een bouwproject bij Roy aanklopt, volgt er eerst een kennismakingsgesprek waarbij alle wensen voor het project op tafel komen. Aan de hand van dit kennismakingsgesprek wordt een schetsontwerp (gevels en plattegronden) gemaakt. Veelal worden meerdere opties uitgewerkt. Aan de hand van dit schetsontwerp wordt een indicatieprijs gekoppeld, zodat in een vroeg stadium al bekend is welke kosten de bouw of verbouwing met zich meebrengt.

Na het uitwerken van het gewenste bouwplan, wordt de tekening ingediend bij de gemeente voor een vooroverleg. Het bouwplan wordt hierin getoetst op welstand, tevens wordt bekeken of het bouwplan past binnen het bestemmingsplan. Nadat het vooroverleg heeft plaats gevonden en er een positief advies is uitgebracht, kan het bouwplan ingediend worden als definitieve aanvraag en wordt het bouwplan verder uitgewerkt met de daarbij behorende berekeningen.

Alferink heeft zijn projecten in de wijde regio rond Raalte. Eigenlijk het hele gebied tussen Deventer en Zwolle. “Veel van mijn klussen komen binnen via mond-tot-mondreclame. Van een agrarische schuur tot een uitbouw, van een vrijstaande woning tot een fitnesscentrum en van horeca tot bedrijfspand, ik heb het allemaal op mijn cv. Het is telkens een uitdaging om plannen concreet te maken. Om te zien hoe een idee vorm krijgt en uiteindelijk ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.”

Bouwkundig Teken- en Adviesbureau Alferink is aangesloten bij de Woongroep Salland. Dat is een samenwerkingsverband tussen acht Sallandse bedrijven die allen actief zijn op het gebied van wonen. Naast Alferink gaat het om Boerhof Woninginrichters, Hannink Van Bladeren & List, Keukenland Wijhe, Joop Elders Sanitair en Totaalinstallateur, Oosterwechel Houten Vloeren, Koolhof Schilderwerken en Rienties Wooninspiratie. “Hiermee ben ik in zee met een aantal goede partijen. We kunnen elkaar versterken en efficiënter werken. Ik kan bijvoorbeeld bij het ontwerp al rekening houden met bepaalde specificaties van Keukenland Wijhe of Joop Elders.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.