strien juist nu is het tijd om te investeren

Ondanks de kredietcrisis is burgemeester Ton Strien positief gestemd over het jaar 2009. “Juist nu is het tijd om te investeren en dat gaan we in Olst-Wijhe ook doen”, aldus Strien dinsdagavond tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe.

“Ik kan uiteraard niet voorbij gaan aan de kredietcrisis, de recessie die zich aandient en de zorgen die daaruit voortvloeien, voor bedrijven en mensen persoonlijk. Die economische teruggang treft ook Olst-Wijhe en dat moeten we reëel onder ogen zien. Wij monitoren nauwgezet de ontwikkelingen. Aan de andere kant moeten we ons daar ook niet door laten verlammen”, aldus de burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe, die ervan overtuigd is dat de grootste opdracht binnen de samenleving van Olst-Wijhe is om te investeren in elkaar.

Strien: “Het is goed ons te realiseren dat er maar weinig is dat we in Olst-Wijhe niet met elkaar tot stand kunnen brengen, als we dat echt samen willen! Er is zoveel potentiële kracht binnen onze gemeenschap. Het is de moeite waard om – gemeente en samenleving – nog beter ons best te doen om die kracht in mensen en hun verbanden aan te spreken. De maatschappelijke opbrengst zal groter worden en daarmee ook het welzijn van al onze inwoners.”

Met trots noemde de burgemeester enkele resultaten die burgers met elkaar hebben bereikt. IJssel Proms, het succesvolle muziekspektakel waar honderden mensen uit de hele gemeente aan hebben meegewerkt. De Sportraad Olst-Wijhe die officieel per 1 januari van start is gegaan. “En de 105 startende bedrijven die wij in de afgelopen periode in onze gemeente konden verwelkomen. Olst-Wijhe is daarmee de gemeente met het hoogste percentage startende ondernemers in het gebied van de KvK Oost Nederland. Een ondernemend volkje dus.”

Verder noemde hij verzorgingshuis Het Weijtendaal dat het hoogste scoort in de provincie Overijssel en van de ruim 1.150 huizen in Nederland op plaats nummer zeven staat. “En wat te denken van Sharina van Dort, de handbalster uit Wijhe, die zondag het Sporttalent van Overijssel in 2008 is geworden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.