stoppelkaters starten opbouw stoppelburcht

Prins André de Eerste en jeugdprins Cas de Eerste geven zondag om 11.00 uur ’s ochtends het officieuze startsein voor de bouw van Stöppelburcht. Samen met een groot aantal leden van carnavalsvereniging de Stöppelkaters verrichten zij de aftrap voor de aanleg van drie grote feesttenten op de Domineeskamp in Raalte. Na decennialang De Leeren Lampe als residentie gehad te hebben, wordt daar tijdens het komende carnaval een tijdelijke residentie opgebouwd waar duizenden carnavalsvierders kunnen worden ontvangen.

Op zaterdagavond 24 januari wijken de Stöppelkaters nog uit naar Zaal Zwakenberg voor het Gein Gala Bal, de traditionele zittingsavond onder leiding van de nieuwe prinsen. Iedere carnavalsvierder kijkt al uit naar de lange tafels waaraan zij zitting kunnen nemen om zich te laten vermaken door hoofdzakelijk Raalter artiesten. Allemaal vrijwilligers die maandenlang om een buut, dans, muzikale of komische act in elkaar te zetten. Dat worden weer plezierige uurtjes in de beste traditie van carnaval in de Stöppelburcht.

Ook dit jaar hebben zowel bekende als nieuwe artiesten de weg naar de nieuwe residentie van de Stöppelkaters (met dank aan collegavereniging de Zwabberaars) gevonden. Natuurlijk zullen de jonge winnaars van de verkiezing van de Stöppelkraker van het Jaar, 85dB, weer hun succesnummer ‘Waar is de Lampe?’ zingen. Buutreedner Hendrik klimt weer in de ton voor zijn droog-komische visie op de gebeurtenissen in Raalte het afgelopen jaar. Ook Die Tolle Leute zijn na hun geslaagde optreden tijdens het nieuwjaarsfeest genoeg hersteld en onderbreken hun Alpentoer om hun schlagers te laten horen.

De Stöppelkaters zullen ook een tweetal hoge onderscheidingen uitreiken: De Stöppelkater van het Jaar voor iets of iemand die in het middelpunt van de belangstelling heeft gestaan (of nog staat) èn de Zeldzame Kater voor iets of iemand die zich ingezet heeft voor de cultuur in Raalte. Wie worden de opvolgers Benny Poppe, die per ongeluk chloor en zwavelzuur in het zwembad van de Zwaan had gedaan, en de stichting Streetlive, dat al jarenlang in september een groot en gewaardeerd straattheaterfestival in Raalte organiseert.

Zaal Zwakenberg is zaterdagavond 24 januari vanaf 20.30 uur open en het uitgebreide carnavalsprogramma begint traditioneel om 21.11 uur precies. De voorverkoop van toegangskaarten à tien euro per stuk is gestart bij Annie Schulten en Bar & Brasserie Zwakenberg. Niet-verkochte kaarten kunnen op de avond zelf gekocht worden. Maar gezien de wat kleinere zaal en de altijd grote belangstelling is de kans groot dat alle beschikbare kaarten al in de voorverkoop weg zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.