sport 55 raalte is een groot succes

Sport 55+ Raalte is een groot succes. De club is twaalf jaar geleden opgericht en bestaat momenteel uit vijftig leden, zowel dames als heren in de leeftijd van 55 tot 75 jaar. Velen zijn al lid vanaf het eerste uur. “Dat geeft wel aan hoe de sfeer is binnen de groep”, laat Gerrit Schrijver weten namens de 55-plussers. “Ontmoeting en gezelligheid staan voorop!”

De groep traint/sport elke donderdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur in de Rohdahal. “Het eerste half uur met gymnastische oefeningen, waarbij rekening wordt gehouden met je eigen capaciteiten en conditie en daarna gaan we bijvoorbeeld badmintonnen of volleyballen. En dat allemaal onder leiding van een ervaren docente en met muziek”, zo vertelt Gerrit. Na de sport kunnen de deelnemers even gezellig koffiedrinken en bijkletsen.

Naast de wekelijkse sportmorgen doet de groep ook elk jaar mee aan klootschietwedstrijden in Nijverdal en Borculo, maar ook aan volleybaltoernooien in Apeldoorn, Borculo, Deventer en Kampen. Niks is verplicht. Het seizoen wordt telkens afgesloten met een gezellige fietstocht. “Daarnaast organiseren we ook eens in de twee jaar ons eigen volleybaltoernooi”, vertelt Gerrit. “Burgemeester Zoon heeft het laatste toernooi nog geopend en heeft ook een partijtje meegespeeld.”

De groep met 55-plussers is momenteel compleet, maar eventuele belangstellenden kunnen zich op een wachtlijst laten plaatsen. Ook kunnen zij geheel vrijblijvend een keertje gratis meedoen of een kijkje nemen tijdens een sportsessie. “En ook inwoners van de buurtdorpen zijn van harte welkom”, voegt Gerrit Schrijver toe. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Gerard Hofstede, Smidshof 11 in Raalte, telefoon: 0572-354902.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.