sp start campagne tegen overname essent

SP-ers uit het hele land hebben deze week onder grote belangstelling van de pers samen met fractievoorzitter Agnes Kant Essent tot publiek bezit verklaard. De actie voor het kantoor van Essent in Den Bosch was maandag de start van campagne om de verkoop van Essent aan de commerciële Duitse partij RWE te voorkomen. Kant: “We moeten onze energie niet in de uitverkoop doen. Dat is niet in het belang van de mensen. Ik roep iedereen dan ook op om te tekenen op zezijnnuts.nl.”

Kant sloeg zelf met de hamer een bord in de tuin van Essent en zette de eerste handtekening onder de petitie waarmee de Socialistische Partij de komende weken handtekeningen gaat ophalen om de provinciale en gemeentelijke aandeelhouders onder druk te zetten. “We moeten niet akkoord gaan met de verkoop omdat bestuurders dollartekens in hun ogen zien. Snel geld verdienen dient niet het algemeen belang. Betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening wel.”

Maar er is meer aan de hand volgens SP Overijssel. De partij denkt namelijk dat in het voorlopig contract met energiebedrijf RWE een boeteclausule staat, die regelt dat RWE bij het afblazen van de verkoop een schadevergoeding krijgt. De SP vindt dat chantage omdat de aandeelhouders nu gedwongen worden om in te stemmen met de verkoop. Die clausule kwam aan het licht tijdens een presentatie van Essent in de provincie Noord-Brabant. Overijssel is groot-aandeelhouder van Essent en zou bij verkoop 1,4 miljard euro ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.