smeekens zesde op 500 meter in erfurt

Jan Smeekens is vrijdagmiddag als zesde geëindigd tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Erfurt. De sprinter uit Raalte klokte een tijd van 35,39, maar was daarmee niet de snelste Nederlander. De ‘Japanner uit Salland’ moest in een rechtstreeks duel Simon Kuipers van de DSB-ploeg voor zich dulden, hij werd vierde in 35,21. De Chinees Fengtong Yu was met 35,03 de beste in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen.

Zaterdag komen beide Nederlanders, net als Stefan Groothuis en Mark Tuitert, opnieuw in actie op de 500 meter. In het klassement bezet Smeekens een veertiende plaats met 234 punten. Ook hier is DSB-rijder Kuipers de best geklasseerde landgenoot, hij staat twee plekken hoger en verzamelde tot nu toe veertig punten meer dan de Raaltenaar. Er wordt nog twee maal gereden, inclusief de 500 meter van zaterdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.