smeekens tiende na eerste dag nk sprint

Jan Smeekens staat na de eerste dag van het NK sprint in Groningen op een tiende plek in het algemeen klassement. De Raaltenaar werd op de 500 meter nog tweede met een tijd van 36,07, maar moest op de 1.000 meter veel tijd prijs geven. Smeekens reed op de 1.000 meter een tijd van 1.13,72 en eindigde uiteindelijk als zeventiende.

Favoriet Stefan Groothuis is op weg naar zijn tweede nationale sprinttitel. De schaatser van de DSB-ploeg won zaterdag in Groningen beide afstanden en heeft een ruime voorsprong op nummer twee in de tussenstand, Erben Wennemars. De TVM-rijder verraste met een sterk optreden op de 1.000 meter (tweede) en heeft daardoor kwalificatie voor het WK sprint in eigen hand. Titelverdediger Jan Bos is voorlopig de nummer drie. Simon Kuipers staat vierde, voor zijn DSB-teamgenoot Mark Tuitert. Bij het NK sprint worden vier startbewijzen uitgedeeld voor de mondiale sprintkampioenschappen, over twee weken in Moskou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.