smeekens komt op 1000 meter flink tekort

Jan Smeekens is als tiende geëindigd op het NK sprint in Groningen. De rappe Raaltenaar won zondag weliswaar de 500 meter met een nieuw baanrecord (35,84), maar op de 1.000 meter kwam Smeekens net als zaterdag niet verder dan een zeventiende plek.

Schaatser Stefan Groothuis won in Groningen voor de tweede keer in zijn loopbaan de Nederlandse sprinttitel. De DSB-rijder was eerder in 2006 de beste. Groothuis won zondag de afsluitende 1.000 meter in 1.10,12, goed voor een baanrecord. Erben Wennemars pakte achter Groothuis het zilver. Mark Tuitert won brons, voor Jan Bos. Tuitert was in een direct treffen op de 1.000 meter met de voormalige wereldkampioen sprint net wat sneller: 1.10,48 om 1.10,87. Bos verspeelde daardoor zijn derde plaats in het klassement en ook deelname aan het WK.

Simon Kuipers eindigde als vijfde in de eindstand, maar genoot een ‘beschermde status’. Een plaats bij de eerste zes volstond voor hem, zodat hij samen met Groothuis, Wennemars en Tuitert naar de mondiale titelstrijd mag. De KNSB moet de vier WK-gangers officieel nog wel benoemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.