serie orgelconcerten in raalte kruisverheffing

Het Kampen Boys Choir bijt op zaterdag 7 februari het spits af van een serie koor- en orgelconcerten in de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. De organisatie is in handen van het Cultuurfonds Basiliek Heilige Kruisverheffing. Dat fonds streeft ernaar het in 2008 geïnstalleerde Adema-orgel uit 1927 zoveel mogelijk tijdens erediensten en concerten te laten klinken. Bekende organisten worden gevraagd, maar ook aanstormend talent krijgt een kans.

De vaste Raalter organist Jan Wanders en de onlangs door het parochiebestuur aangestelde titulair organist Gerard Keilholtz (deze Raaltenaar bespeelt ook het orgel van de Zwolse basiliek) bemoeien zich met de aanstelling van organisten. Zij hebben een voorlopig programma voor een reeks concerten opgesteld dat werkelijk klinkt als een klok. Zo wordt het orgel op zaterdag 7 maart bespeeld door Carl Visser en staan het Rijswijks Vocaal Ensemble op 4 april, Bernard Bartelink op 9 mei en een koordirectie-examen van Gerline Hulshof op 6 juni onder voorbehoud ingeboekt.

Op zaterdag 7 februari begint de concertreeks met een optreden van het Kampen Boys Choir. Dit koor volgt de traditie van de Engelse jongenskoren en bestaat uit ongeveer achttien jongens en veertien mannen. Sinds de oprichting in 2002 is het uitgegroeid tot een topkoor, dat onder aanvoering van dirigent Bouwe Dijkstra zo’n dertig concerten per jaar geeft. In oktober bracht het koor een tweede cd uit. De leden van het koor dragen, net als de Engelse kathedraalkoren, tijdens optredens een rode toga met een witte surplice.

Hoewel normaal zo’n 12,50 euro neergeteld moet worden voor een uitvoering van het Kampen Boys Choir, zullen kaartjes voor het optreden in de Raalter basiliek voor slechts vijf euro verkrijgbaar zijn. Daarmee wil het Cultuurfonds de start van de concertreeks vooral laagdrempelig houden. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open voor publiek vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Zie voor meer informatie ook kruisverheffingraalte.nl en kampenboyschoir.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.