roland beleeft leuke dag op bezoek bij anp

Een foto van drie tijgers in Thailand is zaterdagmiddag door de Krantenfoto Kinderjury verkozen tot beste persfoto van 2008. De jury, bestaande uit 24 leerlingen van 10 tot 12 jaar, moesten uit de ingezonden foto’s een keuze maken. Roland van der Velde van basisschool De Hartkamp uit Raalte had ook zitting in die jury. Zij heeft vooral op kleur en emotie gelet, en dat komt precies tot uiting in de foto van Olivier Matthys, die is ingestuurd door het Nederlands Dagblad.

“Samen met mijn moeder ben ik zaterdag naar Rijswijk geweest”, vertelt Roland. “Daar kon ik als lid van de Kinderjury 2008 zo het ANP-gebouw naar binnen, waar het al heel leuk en gezellig was. Eerst kregen we wat te drinken en kregen we uitleg over het gebouw. Daarna gingen we met een jurybegeleider naar boven naar een speciale kamer. Daar konden we direct de eerste foto’s (uit tachtig inzendingen, red.) beoordelen.”

Eenmaal terug in hun eigen kamer mochten de leerlingen een praatje houden met twee mensen van omroep Flevoland. “Nog niet voor op de televisie, maar gewoon eerst praten”, legt Roland uit. “Daarna was de tweede ronde met nog maar vijf foto’s van elke categorie. In de laatste ronde waren er nog maar vijf foto’s, één in iedere categorie, over. Toen werden de stemmen geteld. Elk groepje en hun jurybegeleider ging naar beneden voor de quiz en wie die won mocht de winnaar bekend maken. Jammer genoeg was ik dat niet.”

“De winnende krantenfoto van 2008 is die geworden van de jonge spelende tijgers uit Thailand. Voor mij was het een geslaagde dag”, besluit Roland. Weer thuis in Raalte kon Roland zijn dag nog eens rustig opnieuw beleven, want er was in de landelijke media voldoende aandacht voor de beste krantenfoto van 2008. Uiteraard op Omroep Flevoland, maar ook in het journaal en het jeugdjournaal van de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.