robbedoes in heino profiteert van crisis

De economische crisis kent verliezers, maar ook winnaars. En die zijn met name te vinden onder de kleine, flexibele ‘kabouters’. Tweedehands winkels zien hun klandizie momenteel groeien. Zo ook Robbedoes Tweedehands Kleding in Heino. “De laatste weken zie ik steeds vaker nieuwe gezichten”, stelt eigenaresse Annelies Kloppenberg.

“Geen enkele nieuwe klant zal het natuurlijk toegeven als de crisis een rol speelt, maar toch… Ik denk dat mijn klandizie sinds december met tien tot twintig procent gegroeid is. Ik merk ook dat vaste klanten nieuwe gezichten meenemen. En dat is echt niet alleen zo bij mij, ik hoor hetzelfde van collega’s”, vertelt Annelies.

Robbedoes verkoopt tweedehands kinder- en dameskleding. Daarnaast heeft Robbedoes ook weer carnavalskleding en -artikelen in de aanbieding. De klanten komen uit de wijde regio rond Heino. Van Zwolle tot Deventer. Alle kleding wordt ingebracht. Vijftig procent van de opbrengst is voor de inbrenger, vijftig procent gaat naar Robbedoes. Maar lang niet alle kleding wordt ook aangenomen. “We gaan absoluut voor mooie, modieuze kleren”, vertelt Annelies. “Vieze of kapotte kleding nemen we niet aan. En we proberen ook verder te kijken dan alleen de doorsnee kleding. Van de kleding die binnen komt, nemen we maar de helft aan.”

Ook met carnaval doet Annelies goede zaken. “We verkopen nieuwe en tweedehands carnavalsspullen. Maar hier betaal je niet de hoofdprijs. En lang niet alle ouders willen veel geld kwijt voor een outfit die misschien maar een paar keer gedragen wordt.” Ze wordt in de winkel soms geassisteerd door vriendin Gerrianne Oosterlaar. “Voor mijn kinderen koop ik ook veel tweedehands kleren”, vertelt ze. “Het is zonde van het geld om dure kleren te kopen als ze toch vaak buiten aan het spelen zijn. Dan moet je er telkens voor waken dat de kleren niet kapot gaan. En dat is onzin. Een kind moet kind kunnen zijn!”

Maar toch gaat ook de ouder die wat minder geld kwijt wil voor kwaliteit. “Met name merkkleding is heel populair”, vertelt Annelies. “Kleren van bekende merken zijn zo weg! De mensen weten ook dat ik elke dag wel wat nieuws in de aanbieding heb. Dat is, denk ik, ook één van onze sterke punten. Soms staan er ’s morgens voor de opening, als de kinderen net naar school zijn gebracht, alweer tien mensen voor de deur.”

Robbedoes is te vinden aan de Canadastraat 42 in Heino. De winkel is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 9.00 tot 12.30 uur. Normaal gesproken is de winkel in februari een weekje gesloten in verband met vakantie, maar in verband met de late carnaval is deze een tijdje uitgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.